10 июл. 2008 г., 08:40

Призрачно 

  Поэзия » Любовная
677 0 2

Подгони ме луната към дома,
постла ми буен вятър тънки дрипи
да легна върху яворно легло
и плод от нар със тебе да опитам.

Запя ми тихо нощното щурче
и в тъмнината пламъче запали.
С парфюм светулките ли ни поръсват нас
или това са цъфналите далии?

Не късай ризата на нощната тъма.
Не разпилявай с шепи лудостта ни.
Бъди внимателен, загадъчен, свенлив.
Безплътна ще съм в твоето мечтание
.

© Павлина Гатева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??