10 янв. 2019 г., 18:26  

Пробуждане 

  Поэзия
530 0 3

Силата е в мен,

мастилото - в ръката, 

животът си е мой,

аз творя правилата.

Живея в собствен тон,

далеч от чуждите окови

и често срещам хорски упрек,

в погледа

и в думите.

 

О, братя мои, 

отворете си очите,

и вашата ръка 

тъй тежка е кат мойта.

Господари свои

Вий от днес бъдете,

чуждите окови потрошете.

Защо е даден нам

туй щастие - живот,

щом в чужди ръки 

всички го оставяте?

 

О, братя мои,

отворете си очите,

щастието си върнете.

Мастилото е в моите

и в вашите ръце,

останалото 

има го в гърдите.

© Radiyana Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??