Силата е в мен,
мастилото - в ръката,
животът си е мой,
аз творя правилата.
Живея в собствен тон,
далеч от чуждите окови
и често срещам хорски упрек,
в погледа
и в думите.
О, братя мои,
отворете си очите,
и вашата ръка
тъй тежка е кат мойта.
Господари свои
Вий от днес бъдете,
чуждите окови потрошете.
Защо е даден нам
туй щастие - живот,
щом в чужди ръки
всички го оставяте?
О, братя мои,
отворете си очите,
щастието си върнете.
Мастилото е в моите
и в вашите ръце,
останалото
има го в гърдите.
© Radiyana All rights reserved.