2 июн. 2009 г., 23:28

Пробуждане 

  Поэзия » Гражданская
641 0 5

                                                                                           Авторът на творбата е К.Филипов

                                                                                             публикувам по негова молба

 

 

                Над хоризонта сив облак се носи,

                пустее огромната шир.

                Косачи в ливадите косят,

                животните пият от чистия вир.

 

                Тъжната гледка душата ранява,

                 Човекът от мъка скърби.

                 Защото земята реколта не дава,

                 мизерия чука на нашите врати.

 

                 Сиромахът в страната проклина съдбата,

                 нещастието и гладът го мори.

                 Държавата бедна, пъшка горката,

                 социалният гнет ù тежи.

 

                 Европа ни кани, правила ни предписва,

                 по нов път да вървим.

                 От управници наши,

                 по листа избрани

                 на народа му писва.

                 Стига тегло да търпим!

 

                 Събудете се, хора, избори наближават!

                 Водачи достойни на тях изберете!

                 Забравете умора, активни бъдете,

                 с вашия глас живота си променете!

 

                 За да успеем в народното дело,

                 да бъдем щастлив и богат народ,

                 за да живеем уверено, смело,

                 в страна на растеж, подем и възход!

                                        

                                

                                                                                           

© Людмила Зарева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • PS Стегнахме се, но да видим....
  • Събудете се, ама спят!
  • Мизерията отдавна при нас е свила гнездо,хубаво е,но няма дори едновремешните "Косачи",които възпяваше Пелин,а са какво да бъдем активни по избори нека няма промяна-"Новите" гладни ще дойдат и нито подем , нито устрем!
  • ! Я попитай автора - де ги достойните водачи!
    Поздрави, Людмила!
  • Дай Боже!Поздравления за автора!
Предложения
: ??:??