виждате ли инерцията колко е закръглена,
дайте път на клепачите
svetlamila (Светла)
Сляпа съм,
но зная, че това ми отива.
Не преча на никого.
Но понякога се страхувам,
когато бързам,
че не мога да премина на светофар.
Както вчера...
когато закъснях.
Затова си поръчах очила.
С малък диоптър.
И без това отдавна искам да видя
как изглежда жълтата преса,
зеленото листо, синьото небе,
червеният мак, усмивката на дете,
слънчевият лъч, потекъл по прозореца,
кашона, на който
в безлунната нощ сяда клошарят
и вероятно плаче...
и един невъзможен мъж.
Само, че на следващия ден
се събудих с по-висок диоптър.
© Ани Монева Все права защищены