17 авг. 2007 г., 23:49

Произшествие 

  Поэзия
662 0 0

Произшествие


Прегръщаме се с тебе на шосето.

Профучават Лада, Опел, Шевролет.

Натискат клаксони момчетата

и викат: "Давай, братче, аз съм с теб!"

Но завояt наближава, а те не виждат.

Свистят спирачките внезапно.

Забравят, че ако сега завиждат,

утре ще е може би обратно.

Ала пристига катаджия строг,

глоба иска да наложи даже.

Прекрати любовния урок,

провеждан до асфалтните виражи.

Оттогава се целуваме в колата,

далече от крайпътен знак,

за да не се обърне някой в канавката

и да дойде МВР-то пак.

19.06.1986 Николай Иванов

© Николай Иванов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??