Проклета нощ
Тъга изпълни въздуха
с прощалните ни думи.
Спомените ни нахлуха,
а дъжд, безпощаден, ни
ръми, ръми...
Съдбовен миг, горчив,
а всъщност бяха часове.
Тихо, нежно и сълзливо,
потайното зловещо ни
зове, зове...
Небето без звезди остана
от копнежите ми в думи.
Ти си самодивата, мечтана,
за чийто устни сърцето ми
крещи, крещи...
ОСТАНИ!!!
© Ангел Ангелов Все права защищены