Проклятие
Мракът идва със своя зъл полъх
и тъмнина пристъпя плахо в нощта,
но студеният, сух кърваво-есенен вятър
тъй смразяващо сковава вещта.
Мъглата плахо се движи,
обгръщайки всичко с тъга...
и ляга, завива студената, мокра земя.
Бяла, но черна в дупки попива
и бликат от нея капки вода.
Тя тъй жално, нежно завива
всяко измръзнало цвете в пръстта.
И тежка молитва тътне с дъжда.
И пада капка, небето плаче,
сърцето боли го - душата кърви,
няма вече слънце горещо,
няма вече слънчеви дни.
Стихии бунтуват се – вятърът вее,
сърцето плаче – душата жалее.
Немощно в мрака,
с пръст непокрита –
реве земята –
капят листата...
Небето разцепва плътта студена,
пронизва светкавица душата сломена!
И няма живот, няма край...
© Мария Радославова Все права защищены