6 апр. 2021 г., 11:46

Проклятие 

  Поэзия
251 1 11

Да съм сляпа понякога искам,
не издържам да гледам как хората плачат.
Безпокойството в мене очите ми стиска,
но виждам тъгата дори през клепача.

Не искам отново въздишки да чувам
и счупена вяра пред мен да се срива,
но вечер илачи за нея сънувам
и с голи ръце ги варя от коприва.

На враг и на близък горчивата язва
оставя наследство по моята кожа.
Потрепвам, замирам и плюя във пазва
и пак по желание лягам под ножа.








© Бисерка Тодорова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??