21 февр. 2010 г., 14:40

Пролет 

  Поэзия » Другая
641 0 9

Слънчеви сълзи–дъждовни капки

мелодично рони утринта.

Дъжд вали и в паузите кратки

кротко се усмихва пролетта!

 

Примитивен, ала благ, южнякът

гони стадо облаци с метла.

Къщите, подпрели се на лакът,

му намигат с весели стъкла!

 

Пролет! Пролет!... Паяжинка бяла

закачливо трепка и блести

в ъгъла – звездица, разпиляла

пролетни копринени коси!

© МАРИАН КРЪСТЕВ Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??