Пролет
Ти, пролет моя зелена,
идваш с песен при мен.
Дърветата цъфнали пеят,
птици над мене кръжат.
Ти пак си зелена и сочна,
ти, пролет моя - ела!
Полъхът ти свеж и прохладен
колко чувства в мене побра!
Рекичка бълбука и бяга,
светлината сякаш се смей.
Камъни измити играят,
бързат, накъде ли вървят?
Пролет моя, светла и желана,
окъпана в пролетен дъжд.
Зеленият полъх в мене ухае,
цъфнала клонка с люляков цвят.
© Мария Все права защищены