17.05.2012 г., 12:09 ч.

Пролет 

  Поезия » Пейзажна
353 0 0

Пролет

 

Ти, пролет моя зелена,

идваш с песен при мен.

Дърветата цъфнали пеят,

птици над мене кръжат.

 

Ти пак си зелена и сочна,

ти, пролет моя - ела!

Полъхът ти свеж и прохладен

колко чувства в мене побра!

 

Рекичка бълбука и бяга,

светлината сякаш се смей.

Камъни измити играят,

бързат, накъде ли вървят?

 

Пролет моя, светла и желана,

окъпана в пролетен дъжд.

Зеленият полъх в мене ухае,

цъфнала клонка с люляков цвят.

 

 

© Мария Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??