Пролет дъхава дойде,
нов живот навън напира,
нищо няма да го спре,
път нагоре да намира.
Порят птиците простора,
клатят пъпките глави,
и оглася нежно хора,
и посеви и треви.
Зад прозореца затворен,
възхищавам часове,
за живота отговорен,
на живота казвам не!
© Рот Кив Все права защищены