23 мар. 2017 г., 15:25

Пролет 

  Поэзия » Пейзажная
1160 7 6

Разнежен вятър мислите целува,

а утрото пропуква моя сън,

усмихвам се, душата ми ликува

- Привет сърце, виж пролет е навън!

 

Повдига зимата полите тежки,

прибира в скрина бялата си прелест,

в очакване на дните знойни, жежки

цъфти надежда със априлска свежест.

 

Наднича любовта ми тъй свенливо

през миглите на първото кокиче, 

искри земята приказно, красиво,

щастлива, като влюбено момиче.

 

© Доника Стоянова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??