23.03.2017 г., 15:25 ч.

Пролет 

  Поезия » Пейзажна
1149 7 6

Разнежен вятър мислите целува,

а утрото пропуква моя сън,

усмихвам се, душата ми ликува

- Привет сърце, виж пролет е навън!

 

Повдига зимата полите тежки,

прибира в скрина бялата си прелест,

в очакване на дните знойни, жежки

цъфти надежда със априлска свежест.

 

Наднича любовта ми тъй свенливо

през миглите на първото кокиче, 

искри земята приказно, красиво,

щастлива, като влюбено момиче.

 

© Доника Стоянова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??