22 февр. 2022 г., 08:27

Пролет 

  Поэзия
180 0 4

Пролетта с тихи стъпки се задава
и наднича с цветовете на кокиче.
С аромат на зюмбюли идва цяла,
пременена в цвят като момиче.

Плисва със своите бои земята
и рисува с четки - слънчеви лъчи.
Помахва с на щъркела крилата
и с птича песен поздрави реди.

В гнездо на лястовиче сгушва се
и пръска щастието в утринна роса.
Пролетта пристига - случва се
и събужда за нов живот света!

© Галина Кръстева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??