2 мар. 2013 г., 11:39

Пролет иде вън! 

  Поэзия » Для детей
712 0 6

Песен заизвивало

гересто петле:

– Кукуригу-у-у, ставайте –

пролетта дойде!

Носи чудни дарове

топлият южняк,

удря звънки чанове,

вее син байрак!

 

Чули са го тук и там

братята петли

и закукуригали

в ранните зори!

А стопанки весели,

станали от сън,

хлябове омесили!

Пролет иде вън!

 

Блейнали са агънца

и овчици в хор,

припнали козленцата

в слънчевия двор!

А стопани, радостно

сучейки мустак,

за оране стягали

ранобуден впряг!

 

Само малчуганите

в чергите били,

търкали с юмручета

сънени очи!

Слънчо щом ги зърнал и

викнал им отвън:

– Ставайте, юначета – 

пролет иде вън!

© МАРИАН КРЪСТЕВ Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??