18 окт. 2009 г., 15:37

Пролетен гост 

  Поэзия » Любовная
784 0 2

Пролетен гост

 

Стопли ме ти в студена зимна вечер!

Ела в съня ми като топъл миг!

И влез в душата ми, отдавна я отвлече,

бори се дълго тя в сподавения вик...


Не знаеш колко време той трепери,

в гърдите е заглъхнал, задушава...

Колко те очакваше докато те намери...

А надеждата не спира да ме сгрява.

Ела със пролетния полъх нежен,

за да узная, че дошла е пролетта!

Хвърчат искри от огъня палежен

и нека завали след тях дъжда!

Цъфтят дръвчетата от твоя топъл глас,

цъфтя и разцъфтявам с тях и аз...

И сякаш всичко в този миг се озари,

защото с пролетта дойде и ти.


 

© Василена Атанасова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??