27 апр. 2007 г., 21:23

Пролетен стих 

  Поэзия
793 0 0

Една любов бележи целия живот.
Една любов - за теб е цял живот.
За мен любов родена няма:
светът ни сякаш не ще да ме подмами.
А аз пътувам и срещам кръстопът -
мечти се раждат тук, мечти и мрат.
Няма да сме вечно млади!
Няма и душата все да страда!
Няма аз да се родя за втори път -
и пред мен изникна кръстопът.
Сега го гледам и се чудя -
накъде си ти и къде се криеш?
Пролетта и днес ме облада -
тайно чувство крие в мен следа.
Младост, сила и живот лесно съм получил
и тайните човешки съм отключил.
Но на теб обречен си оставам знам
и за себе си оставам вечно сам.

© Златко Тошков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??