19 февр. 2016 г., 07:25

Пролетен стих 

  Поэзия » Другая
450 0 5

Пролетта самичка пише

стих за моя роден край

продиктуван ù от свише,

от небесния ни рай.

 

Някой, някога чете ли

тези странни редове,

той ще види: плуват бели

облаци под ветрове.

 

В тази синкава омая

идва властно пролетта

и усещам – тук е рая,

и аз – облаче – летя

 

над поляните зелени,

над разлистени гори,

сякаш в тях са преродени

наш'те братя и сестри.

© Иван Христов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??