Feb 19, 2016, 7:25 AM

Пролетен стих 

  Poetry » Other
443 0 5

Пролетта самичка пише

стих за моя роден край

продиктуван ù от свише,

от небесния ни рай.

 

Някой, някога чете ли

тези странни редове,

той ще види: плуват бели

облаци под ветрове.

 

В тази синкава омая

идва властно пролетта

и усещам – тук е рая,

и аз – облаче – летя

 

над поляните зелени,

над разлистени гори,

сякаш в тях са преродени

наш'те братя и сестри.

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??