24 авг. 2010 г., 19:07  

Пролетна приказка 

  Поэзия » Для детей
1284 0 2

Тази приказка,
тя започва така:
на едно майско клонче
люлее се капчица
и се готви да падне
върху камък в пръстта,
да се пръсне
на хиляди малки дъгички
от бисерни капчици.

 

Тази приказка,
тя продължава така:
под напъпили клончета
се разхождало
малко меченце;
сам-само се събудило
в началото на пролетта
и тревожно затърсило
своята мама мечка.

 

Тази приказка
е за любовта,
милиарди дъгички любов
светят в малките капчици
и една е достатъчна,
вместо сто по сто,
за да пръсне дъга
по кожухчето,
по муцунката и по лапичките.

 

И така, тази приказка
свършва тъй:
нашта капчица
по клепача на меченцето
се разпръснала
и попила в очите му
пролетно любовта.

 

Просто
нашата капчица
вече не била същата.

© Павлина Гатева Все права защищены

Fresh поезия. Стихове от български учени. Европейска нощ на учените 2017. ISBN 978-954-397-040-7. с. 53

Усетих я тази Любов, уважаема.
Седемцветнта е тя и е неподражаема!
Със шалче от ярка дъга над сърцето,
но не само, не само по това на мечето,
а и на моето. Разтуптях се, Павлина! ...
  205  12 
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??