Зимата отново се завърна,
готова всичко да прегърне
с необятна бяла красота,
но защо? Къде е пролетта?
Нали уж беше си отишла
и всичко възроди се отначало,
цъфналите клони, пеперудите,
слънцето по-силно заблестяло.
Но стига вече студ и мраз,
хайде зимата да си отива
и да кажеме на глас
идвай, пролет, ти красива!
© Илия Левков Все права защищены