12 мая 2019 г., 10:33

Пролетно танго 

  Поэзия » Пейзажная
600 2 5

Пред очите ми клóни зелени

се усукват и вият снага.

Страст разпалва листа променени,

вятър властно ги води с ръка.

 

Двата такта са дяволски ритъм,

трети - времето връща назад.

Укротява, а после полита

с овластените млади листа.

 

Пролетта е сърце на момиче

с непорочност и сласт във едно -

от невинния кълн на кокиче

до разпалващо страсти танго.

 

© Калина калина Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??