12.05.2019 г., 10:33 ч.

Пролетно танго 

  Поезия » Пейзажна
585 2 5

Пред очите ми клóни зелени

се усукват и вият снага.

Страст разпалва листа променени,

вятър властно ги води с ръка.

 

Двата такта са дяволски ритъм,

трети - времето връща назад.

Укротява, а после полита

с овластените млади листа.

 

Пролетта е сърце на момиче

с непорочност и сласт във едно -

от невинния кълн на кокиче

до разпалващо страсти танго.

 

© Калина калина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??