Пред очите ми клóни зелени
се усукват и вият снага.
Страст разпалва листа променени,
вятър властно ги води с ръка.
Двата такта са дяволски ритъм,
трети - времето връща назад.
Укротява, а после полита
с овластените млади листа.
Пролетта е сърце на момиче
с непорочност и сласт във едно -
от невинния кълн на кокиче
до разпалващо страсти танго.
© Калина калина All rights reserved.