Хей, дечица мили,
тичайте при нас сега,
да посрещнем пролетта!
Пролетта е веч дошла
с пъстри, весели цветя.
Долетяха всички птички,
всяка свойта песен си запя.
И красивите дървета
ни омайват с красота,
ний, децата, радваме се всички,
че дошла е пролетта!
© Севда Георгиева Все права защищены
Стихотворението ми харесва.