14 июл. 2023 г., 20:47

Промисъл 

  Поэзия » Философская
297 0 0

 

Не обичам юбилеи. И не правя.

Не броя отминалите дни.

Не се стремя  в живота нещо да забравя.

Не ме е страх от белите коси.

 

Съзряването ведно с втора младост иде.

Или планирано е някъде напред.

Не бързай да съзрееш, ако е дадено – и ще го видиш.

Ако ли не – оставаш си човек с късмет!

 

Прекрасно  е да си един акъл с детето,

което редом с теб се учи да върви.

Прекрасно е да се живее простичко и непревзето,

да не зависиш от пари.

 

Привет живот - в теб няма лошо време-

дори и бурята предвестник е на синева.

Привет и нека сме със силата

и следващата буря да приемем.

И участта!

© Иван Иванов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??