25 окт. 2006 г., 15:01

Прошка 

  Поэзия
713 1 4

Когато грешка в живота направиш,
търсиш нечие рамо, на което да плачеш,
думи силни изричаш и съжаляваш,
и на прошка ти се надяваш.

Молиш и търсиш, искаш подкрепа,
в думите чужди намираш утеха
и сам не разбираш, че грешка си сторил:
оправдаваш се, че вината е чужда, а не твоя.

Думата казана, назад не се взема:
помни се дълго, като мрак те покрива;
тежи като камък, там, във сърцето,
прошката търсиш и не намираш утеха!
 

© Румяна Михалева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??