― Прости ми! – каза Пролетта –
Животът е причина
в снега да се родят цветя,
а ти да си заминеш.
Земята тръпне от копнеж
в зелено да обича
и стапя зимния ти скреж
щом в слънцето се врича.
Сезони сме на любовта
и нямаме причина –
Да не простиш! Да не простя! –
в годишната картина.
Цвета Иванова
© Цвета Иванова Все права защищены