26 февр. 2017 г., 18:21

Прошка 

  Поэзия » Философская
860 0 4

 

На сина ми
И дори сърцето да те стяга,
и да трепваш от стаена страст,
да те е затиснала безмерна тяга,
да таиш предчувствие за сетен час,
да се молиш за последна прошка,
да отправяш взор към неми висини,
да загубиш и най-дребния си грош пак
ще си простен за всичките вини –
че си мамил и предавал в любовта си,
че си искал повече, отколкото си дал,
че си се отдавал на скръбта си,
че на бурята да устоиш не си успял –
сметките ти вече са платени
преди още да си задлъжнял,
всичките вини са ти простени
само заради това, че си живял.

Даниела Добрева

© Даниела Добрева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??