Не оставяй снимката да избледнее,
защото ний сме толкова красиви
и споменът не ще живее
дълго и щастливо в паметта ми!
Не оставяй дните ти да минат
в безцелно подреждане на книги
и сещай се ти и назад да гледаш
към хората отишли си завинаги!
Не оставяй слънцето с лъчите си,
което уж приветливо и мило,
да достигне книгата с снимките
и да изтрие цялото мастило!
Не оставяй мене, твоя стар приятел
да изчезне в миналото тъмно, страшно
и нека бъда наемател
на тази рамка стара, прашна…
Не оставяй нашата прощална снимка
да остане скрита в скрити вопли
и гледай я ти нявга да си спомняш
и споменът душата ти да топли…
09.06.2014г.
© Дилян Георгиев Все права защищены