Отворих вратата и тръгнах,
нарамила сакче с малко багаж.
Дори очите си назад не обърнах,
сама в тъмнината си дадох кураж.
Отворих вратата и тръгнах
след силуета на далечен мираж.
На приятелите в кавички гърба си обърнах,
по-студени от ей този паваж.
© Росица Димова Все права защищены