15 апр. 2016 г., 20:28

Просто ден 

  Поэзия » Другая
306 0 5

Старата пейка самотна стои
птиците днес са без глас и не пеят
в парка е тихо, а тишината тежи
вятърна песен с тъга щом се слеят.
Слънцето скучно протяга лъчи
с облаци трие очите си прашни
май и на него светът му тежи
тайно замисля прогнозите страшни.
Хора забързани гонят мечти
никой в страни не поглежда
днешният ден е прочетен почти
утре ще дойде, надежда
все ни крепи и ми дава кураж
колкото просено зрънце
пак да разсея света от миража
на повреденото слънце.

© Мая Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??