13 февр. 2008 г., 09:21

Просяк 

  Поэзия » Любовная
674 0 3

Не ме обичаше, признай си, друго беше,

което те привързваше към мен -

с мен всяка среща беше песен

и всяка нощ със мене беше ден.

 

Ти пиеше от моята усмивка,

от извора на моите очи

и все по-силна, ненаситна

бе жаждата и нуждата, нали?

 

А аз не взех ни капчица от тебе -

ти нямаше какво да ми дадеш...

Приличаше на просяк - гол и беден,

догаряше пред мене като свещ.

 

И съжалих те - дадох ти да вземеш

каквото можеш с голите ръце.

Не се подвоуми, дори посегна

да грабиш и от моето сърце.

 

Ти казваше, че не е грешно,

напротив - разтоварващо било -

да бъда денем твоят събеседник,

а нощем да съм твоята любов.

 

Любов не бях. Признай си, друго беше!

Любов не взел от моето сърце -

ти днес отново скиташ беден,

от друга просиш днес на колене.

© Анита Габровска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??