17 нояб. 2020 г., 10:57

Просяк и политик 

  Поэзия » Гражданская
223 0 1

Просяк иска милостиня,

бори се за насъщния хляб,

но гласът му е глас в пустиня,

затуй ме е яд, че "човек" по ум слаб -

политик роден вижда, че е гладен,

че едва успява да оцелее,

но той на корупция е отдаден,

а и от народните пари охолно си живее!

© Георги Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Добре казано! Кой на какво е отдаден! Жалост и за двамата! Несправедливост!
Предложения
: ??:??