15 янв. 2011 г., 21:00

Противоволие 

  Поэзия » Любовная
469 0 0

 

И  как празно пак е - как е глухо, тихо, тъмно.

С жестокост ме пребиват самотата и гладът

(за опрощение с теб). Потъвам в безтегловност.

Горчив ми е от  не(тебе)достатъчност светът!

 

И паля лампите – да осветят тъгата,

и плискат ме в очите локви скръб -  а аз -

ту гледам този празен лист, ту пък  - Луната,

и с ревност защитавам моя собствен ад.

... И сядам пак сама до мътния прозорец,

и мислите за теб отново разболяват ме.

Те са тумор за ума ми... и леговище

на пустотата и дори безтебието в мен.

 

И как празно пак е – как е глухо, тихо, тъмно.

И как не бих живяла, както с теб живях!

И как много искам във живота да е трудно!

 

... как искам (НЕ)умереност във чувствата...

© Цвет Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??