28 апр. 2011 г., 11:58

Провинциална разходка 

  Поэзия » Пейзажная
472 0 3

Кога ще се изплаче тази Пролет?

Защо е тъжна? Кой я оскърби?

Цветята, свити в своя корен,

треперят като мънички жени...


Във София градините са ничии -

осиновяват ги като деца.

В провинцията са щастливи -

цветята с грижа срещат Пролетта.


Мисля си, че трябва нежна ласка,

а не вързопче със пари,

за да ухае пролетното цвете -

красотата да подслажда наш'те дни.

© Ани Николова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??