17 июл. 2007 г., 00:03

Птица издълбана в небето 

  Поэзия
619 0 8

Птица издълбана в небето

Изучава живота на слънцето

Облаци милват септември

И отварят вратите

Към есенно безсмъртие


Девети ден


Някой написа стих

В който нямаше престъпност

И засъхналите

По улиците стъпки

На хората останали без радост

Се размърдаха


Някой погледна над себе си

И птицата се усмихна

Те ще се завърнат някой ден от севера

И ще мислят че са щастливи


Тя ще е облечена

С рокля от цветя

А той в дрипите си

Ще я изучава


Океанът ще се надигне

И с цветовете си ще разтърси

Гърдите й

Няма да има повече никакви

Моменти на наслада

Защото са изминали дните на отплаващите


Но те имат криле

И летят

Издълбани в небето

Ще се върнат догодина

По същото време


10.07.2007

© Десислав Илиев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??