23 мар. 2016 г., 21:19

Птичи нрави 

  Поэзия » Другая
254 0 2

И бухалите

в клоните не спяха,

когато в залеза нощта се стЪмни.

Но във една-

дори прогнила, стряха

гугутки плахи чакаха да съмне.

 

Те- първите,

нощта във ден превръщат...

Това за тях е за живот борбата.

А вторите

в съня си пак се връщат,

за да посрещнат сутрин свободата.

 

Не са ли и

човешките ни нрави

досущ със птичите да са ни равни?

Че през деня

сме здрави и сме прави...

От "бухалите" вече пък- безправни.

© Никола Апостолов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??