Човешкият живот е като пясъчен часовник
и няма на света съновник,
който всекиму да каже,
на сън или наяве конкретно да покаже,
кога и как това ще стане -
как човешкото сърце да бие ще престане?
Уж животът ни е уникален,
но механизмът на часовника е тривиален:
изтече ли даденото време, си умираме,
без да съществува право да избираме.
Но кой часовника обръща?
Как животът ни във пясък се превръща?
Дали някой отговора ще получи?...
На това дори животът едва ли ще ни научи.
© Анна Попова Все права защищены
Поздрави !