ПЪЛНОЛУНИЕ
Нощта със ефирност ни свети,
облива Земята навън.
Напомня пак меко на всеки,
че вече е време за сън.
Луната се къпе в морето,
преди да поеме на път.
Рисува пътека и ето -
отново красив е светът.
А после към нас тя се взира,
оглежда световния мрак.
За всеки надежда намира
и влиза в душите ни чак.
© Вили Димитрова Все права защищены