Пърси
Малкото ми коте
Пърси се нарича.
Да го галя нежно
много то обича.
Със кълбета прежда
то се забавлява
и с връвчица тънка
бързо се разгрява.
Много е гальовен,
постоянно мърка.
Във капана с мишки
много често бърка.
Много е добричко,
млякото си лочи.
Толкова обичам
малкото ми коте!
© Елина Иванова Все права защищены