Пъртина
Вървя по снежната пъртина,
с усмивка на уста вървя.
Поглеждам бялата картина -
красива, зимна суета.
Елховата гора в премяна,
разпръсква сребърен прашец.
Ловя с ръцете си засмяна,
снежинки, бели цветове.
Искрите слънчеви проблясват,
пронизват снежната земя,
забързани шейни опасват
поляна в близка падина.
И детски смях лети високо
достига светли небеса.
Прелива радостно сърцето,
пречистен грее днес светът.
© Тоди Все права защищены