Първа среща
Понякога се връщам
в онези първи дни,
когато срещна ни съдбата
и докоснаха се нашите души.
Първа среща, първото докосване,
погледи искрящи, пълни с надежда,
това начало бе на любовта,
което щастие е най-голямо на света.
Връщам се към първата целувка,
която плахо, неуверено ми ти дари,
докосна ми челото с устни
и запечата любовта завинаги.
Това не бе единствено любовната целувка,
а нещо повече дори,
това бе изстрел право в сърцето,
което врече се в обич да гори.
Първи поглед, пълен с любопитство,
една червена роза,
с първата усмивка,
с много нежност ти ми подари.
А после кратък разговор
за първо запознанство
и лавина от въпроси след това,
връхлетяха неспокойната моя душа.
Нима това е той?
Мъжът, когото чакала и търсила съм,
без да осъзнавам?
Нима това е любовта,
за която аз мечтах, копнях
и мислех, че не съществува?
Но съдбата ми бе благосклонна
и дари ме тя с обич -
най-силна, най-красива, най-нежна на света,
любов, която прави ме щастлива
и всичко е за мене тя.
© Нели Петрова Все права защищены