Jan 21, 2009, 2:30 PM

Първа среща 

  Poetry » Love
1965 0 3

Първа среща

Понякога се връщам

в онези първи дни,

когато срещна ни съдбата

и докоснаха се нашите души.

 

Първа среща, първото докосване,

погледи искрящи, пълни с надежда,

това начало бе на любовта,

което щастие е най-голямо на света.

 

Връщам се към първата целувка,

която плахо, неуверено ми ти дари,

докосна ми челото с устни

и запечата любовта завинаги.

 

Това не бе единствено любовната целувка,

а нещо повече дори,

това бе изстрел право в сърцето,

което врече се в обич да гори.

 

Първи поглед, пълен с любопитство,

една червена роза,

с първата усмивка,

с много нежност ти ми подари.

 

А после кратък разговор

за първо запознанство

и лавина от въпроси след това,

връхлетяха неспокойната моя душа.

 

Нима това е той?

Мъжът, когото чакала и търсила съм,

без да осъзнавам?

Нима това е любовта,

за която аз мечтах, копнях

и мислех, че не съществува?

 

Но съдбата ми бе благосклонна

и дари ме тя с обич -

най-силна, най-красива, най-нежна на света,

любов, която прави ме щастлива

и всичко е за мене тя.

 

 

© Нели Петрова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Правилно: "най-силна, най-красива, най-нежна на света" - моля, не коригирайте обратно с грешни интервали.
  • все пак,благодаря за коментара
  • първите четири куплета се събират във -

    понякога се връщам към първата ни среща
    първата целувка ... - и още една две думи



    орежи го ...
Random works
: ??:??