1 июн. 2016 г., 10:55  

Първи юни 

  Поэзия » Для детей
1174 0 8

Днес бил моят ден голям,
но защо ли аз не знам,
мама каза сутринта,
че поднася ми света.
Слънчо, що отвънка грее
и ветрецът дето пее,
животинките в гората,
и цветята във полята,
птичките от небесата,
даже рибките в реката,
те ме вкупом поздравят,
песнички ми подаряват.
Щом е празник Първи юни,
то хлапетата, най-шумни, 
ще се смеем, ще щуреем,
както ние си умеем.
Хвърчила, балони цветни,
хиляди на брой, безчетни,
ще изпратим в синевата,
да се слеят със дъгата.

-----------------------------------------

-----------------------------------------

В две детски ококорени очи
светът е спрял... да се усмихне.
Рисува път с проблясващи искри
и хуква през глава да го натигне.
Преследва ятото на птиците 
към хоризонта, горе към звездите.
С добро орисан той от жриците
с цветя застила полета, мечтите.
Заплита думички в красив венец
за обич, за приятелство, подкрепа
и го прехвърля в утрешното днес,
във приказно красивата планета.
В две детски ококорени очи,
светът е спрял за малко, да отдъхне.
Крила разтваря... за да полети,
та детските усмивки да разцъфват.

© Таня Мезева Все права защищены

Честит празник, приятели!

Нека детето в нас още кокори любопитни очички и спира света в тях!

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??