2 февр. 2011 г., 15:49

Първото ми име е Жена 

  Поэзия » Любовная
613 0 0

Вечер късно се прибираш

и към мен ръце си пускаш.

Искаш нещо да ти дам!

Чакай, 

я ела насам,

обувките в чергата изтрий,

а не кръвясалите си очи.

Тази рошава прическа...

Да не си прекарал треска?


Усещам парфюм на друга.

Не лъжи!

- тялото ти я издава.

Нали и аз бях такава...

Стига вече драми и сълзи,

отиди в кръчмата и се напий,

разкажи на твоите другари

коя е по-добрата бивша.


Защо немееш ?

- твое право.

Не измисляй оправдания безправни,

заключи в сърцето всички тайни.

Аз скоро няма да си ида!

Защо ме гледаш с поглед настървен? 

- няма да се отървеш от мен.

Нали ти казах - бях такава,

на този свят не съм една.

Първото ми име е Жена!

 

© Светлана Талева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??