25 сент. 2019 г., 20:49

Пъстроокият 

  Поэзия » Любовная
416 1 2

Пъстроокият

 

Очите- кадифени, топли, пъстри.
Погледна ме. Светът ми се изпъстри.
Усмихнах се. Със жест, съвсем нормален,
придърпа ме. Светът ми стана шарен.

 

С прегръдката ти, любовта пристигна.
Шаштисана бях. Не можах да мигна.
Не ми зададе никакви въпроси.
И осъзнах, за мене, ти какво си.

 

Не знам, дали успях да го покажа,
но тъй и не успях да ти го кажа,
че пулсът ти във вените ми тупа-
нали сме от еднаква кръвна група.

 

И продължавам с теб да си говоря,
да плача, да се смея и да споря.
Защото ти си все така до мене
във дните ми и в нощите студени-

 

на празното си място, незаето
и с пъстрия си поглед от портрета,
поставен над горящата камина-
непроменен от толкова години...

© Мари Елен- Даниела Стамова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодаря, Роби!
  • "...Защото ти си все така до мене
    във дните ми и в нощите студени-
    на празното си място, незаето
    и с пъстрия си поглед от портрета..."
    Съкровен стих, излизащ от дълбините на душата!...
    Харесах, Мари Елен!...
Предложения
: ??:??