17 мар. 2007 г., 19:09

Път към щастието 

  Поэзия
1073 1 15
Ръждивите делници все се търкалят
по стръмния хребет на времето.
Достигнахме билото. Пладне преваля,
а още животът е шеметен.
Надолу по урвата тръгна отскоро
каруцата, с дни натоварена.
Със дните задъхани бръчките спорят,
а нощем със сънища шарени.
И казват - за обич било твърде късно -
тя, нашата, вече се свършила.
Но тя, любовта, като феникс възкръсна,
макар изтощена и мършава.
Разтърсват ни трепети - жадни по детски,
протягаме устни подканящи.
И нека търкалят се дните горещи
по пътя към нашето щастие.

© Нели Вангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??